woensdag 18 april 2018

Projectweek 26.04- 30.04

Jij bent anders, net als ik!

Het thema van de projectweek dit jaar was 'Jij bent anders, net als ik'. Een hele week hebben we leuke dingen gedaan en gewerkt rond 'anders zijn', rond multiculturaliteit. Het was een leerzame en leuke week! 

Konijntje maken, elk konijn is anders. We hebben bruine konijnen, witte konijnen, zwarte konijnen,... Iedereen is anders, iederereen is uniek, maar toch zijn we één geheel.Onze konijntjes hadden ook gras nodig. Hier zijn ze gras aan het stempelen voor hun konijn!

Ook liepen er af en toe paashazen rond in onze klas!Op maandag 26 april zijn we het toneel gestart met een toneel. Op een grijze ochtend zijn er op de speelplaats van SLM kinderen aan het touwtjespringen. Ze springen echter alleen en kijken nogal sip. Niet echt een gezellige boel!
Maar dan komen ze met elkaar in botsing en gaan ze samen spelen. Opeens komt er ook wat kleur bij te pas!

Maandag was dus: SAMEN SPELEN - Dat verdient de rode kleur!

Ook dinsdagochtend starten we met een toneel. We kijken naar een fragment uit de kring in de kleuterschool. Ze mogen hun koekje eten voordat ze gaan spelen. Maar wat is dat nu? De kinderen kijken enkel in hun koekenpotje. Voor de potjes van de buren trekken ze al snel hun neus op. Tot twee van hen bij elkaar gaan proeven. Nou, dat is lekkerder dan gedacht!
Jaja, samen delen is veel leuker. Dat verdient niet één kleur, maar twee: geel en oranje worden aan de regenboog toegevoegd!

Op donderdag begint al een kleurrijke boel te worden op het podium. Al het grijs en zwart wordt al een beetje weggedrukt door de kleuren rood, oranje en geel. Toch zijn onze kinderen niet helemaal gelukkig. Tijdens een schildertaakje wil het maar niet lukken. Lies gaat droevig weg. Maar met de hulp van de klasgenootjes slaagt ze er toch in om een mooie regenboog te maken.
ELKAAR HELPEN zorgt ervoor dat we nu ook groen en blauw aan de regenboog mogen toevoegen. We hebben bijna alle kleuren van de regenboog verzameld. Ik ben benieuwd wat er dan gebeurt...


Op deze laatste dag was onze regenboog helemaal af! Wat een kleurrijk geheel! Iedereen was dan ook in feeststemming. Al onze kinderen zagen er ook heel feestelijk uit. Er werd gedanst en plezier gemaakt. Iedereen danste mee. Wat een leuke afsluiter!